Dostupni linkovi

Vrijedna donacija bajkera i NVO iz Njemačke Domu zdravlja Srebrenica


Bajkeri u Srebrenici
Bajkeri u Srebrenici
Euro bajkeri i organizacija Pomoć za Srebrenicu, u srijedu su Domu zdravlja Srebrenica uručili vrijednu donaciju u medicinskoj opremi. Tokom proteklih sedam dana, bajkeri su posjetili Livno i Gračanicu, gdje su takođe darovali opremu za unapređenje rada zdravstvenih ustanova

Donacija za Dom zdravlja Srebrenica sastoji se od sitne opreme, ali i veoma skupih uređaja, naglasio je Dirk Planert, novinar iz Njemačke i član organizacije Pomoć za Srebrenicu.

„Donijeli smo ultrazvuk i defibrilatore za srce, dva komada smo već predali Domu zdravlja u Srebrenici, jer oni koje oni imaju, ne funkcionišu najbolje“, naveo je Planert.

Donacija, Srebrenica, 15. maj 2013.
Donacija, Srebrenica, 15. maj 2013.
Ova donacija značiće puno za Srebreničane.

„Ovo će olakšati rad u ovako teškoj finansijskoj situaciji, ali će najviše značiti građanima Srebrenice, jer će oni imati najveću direktnu korist“, kaže Ljiljana Ivančić, direktorica Doma zdravlja Srebrenica.

Doktor Herman Munzel iz Euro bajkera naglašava da zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini trebaju još pomoći i akcija će se nastaviti.

Srećko Boras, predsjednik Euro bajkera Bosne i Hercegovine kaže da su bajkeri ponosni što imaju priliku da učestvuju i u humanitarnim akcijama:

„Bajkeri su svoju solidarnost i ljubav za vožnju motora podijelili i na ove velike aktivnosti prikupljanja, dovoženja i doniranja same opreme. Ove godine smo istovarili jedanaest kamiona – u Livnu, Gračanici i evo, danas, konačno u Srebrenici“, zaključuje Boras.
XS
SM
MD
LG