Dostupni linkovi

U željezničkoj nesreći povrijeđeno 60 putnika


Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Šezdeset povrijeđenih, od toga petero zadržanih u bolnici – bilanca je jutrošnjeg udara vlaka na relaciji Sisak – Zagreb u grudobran na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Na sreću, nitko nije smrtno stradao, a uzroci nesreće još se istražuju.

Siščanka Jadranka Berković bila je jedna od putnica u vlaku.

„Taman je bilo vrijeme izlaska iz vlaka. Mi smo se taman dignuli, pokopčali jakne i samo najedanput – krš, lom! Nisi znal opče di si i kaj si, samo si se pipal – jesi živ?!“

Odmah ujutro započela je istraga uzroka udara vlaka u grudobran na kraju dolaznog perona na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Rezultata istrage još nema, ali nagađa se da je mogući uzrok – kvar kočnica zbog izuzetno niskih temperatura.

Sindikat strojovođa prenosi da je policija ustanovila da strojovođa, koji je inače lakše povrijeđen u nesreći, nije bio pod utjecajem alkohola. Povrijeđene je u bolnici posjetio resorni ministar Božidar Kalmeta, koji je posljednjih mjeseci pod udarom opozicije zbog brojnih korupcijskih afera u javnim poduzećima u njegovu resoru. Razmišlja li o ostavci nakon ove nesreće, pitali su novinari?

„Meni nije lako, jer u mom resoru samo u ovoj godini imali smo tri željezničke nesreće, imali smo čak i to da je brod udario u otok. Ja razmišljam o svemu tome, i razmišljat ću.“

Premijerka Jadranka Kosor komentirala je danas da Kalmeta naravno nije odgovoran za nasukavanje broda ili slično, ali se radi o nesrećama iz područja njegove odgovornosti o čemu će se sutra ili preksutra - kako je kazala - „vrlo, vrlo ozbiljno“ razgovarati.
XS
SM
MD
LG