Dostupni linkovi

Brčko: Vlada disktrikta podržala zaštitu kitova


Ilustrativna fotografija

Dok bh. građani svakim danom sve više tonu u siromaštvo, dok radnici i poljoprivrednici svoja prava traže na ulici, a penzioneri preturaju po kontejnerima, naše vlade - od lokalnih do onih najviših državnih - efikasno se bave svjetskim pitanjima kao, na primjer, problemima zaštite kitova.

Istovremeno, pitanja od životnog značaja za bh. građane stalno se odlažu ili stoje po ladicama. Tako je Vlada Brčko distrikta nedavno dala suglasnost Vijeću ministara BiH da potpiše međunarodni ugovor o zaštiti kitova, a vlastiti budžet još nisu usvojili, kao ni brojne druge zakone i odluke od vitalnog značaja za funkcioniranje lokalne zajednice.

Ugovor se odnosi na zaštitu kitova u Crnom i Sredozemnom moru i u zoni Atlantskog oceana, stoji u priopćenju iz brčanske Vlade.

Što misle o toj odluci brčanske Vlade, pitali smo građane Brčkog.

U gradu gdje broj nezaposlenih dostiže blizu 13.000, skoro koliko i onih zaposlenih, gdje je prosječna plaća manja od entitetske, a mladi svakodnevno odlaze u svijet trbuhom za kruhom, brčanska Vlada brigu brine o kitovima u Crnom i Sredozemnom moru i Atlantskom oceanu.

  • 16x9 Image

    Zoran Matkić

    Završio Fakultet političkih nauka u Sarajevu 1984. godine. Kao novinar radio za mnoge pisane i elektronske medije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Dopisnik RSE od 1997. godine.

XS
SM
MD
LG