Dostupni linkovi

Potpredsjednik RS osudio napad na povratnike kod Višegrada


Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske
Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske

Potpredsjedik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Ćamil Duraković najoštrije je osudio napad na bošnjačke povratnike u okolini Višegrada na istoku Bosne i Hercegovine.

Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada, u petak 24. marta uveče brutalno je pretukao nepoznati počinilac ili više njih, a tim povodom se oglasio potpredsjednik RS Ćamil Duraković koji je iznio najoštrije osude.

"Najstrožje osuđujem napad na dvoje povratnika, starijih ljudi Fadila i Ajšu Memišević, koji su u povratničkom selu Omeragići kod Višegrada mučki napadnuti i brutalno pretučeni od, za sada, nepoznatih maskiranih lica", naveo je Duraković.

Ocijenio je da "živimo u ambijentu u kojem je vlast svojim odnosom prema bezbjednosti građana ohrabrila nasilničko ponašanje".

"Želim da verujem da ovo nije refleksija dešavanja i huliganskih napada u Banjaluci", napisao je na Facebooku Duraković.

Ovu tvrdnju je pojasnio time što je policija prošlog vikenda poslala poruku da nije u stanju da obezbjedi sigurnost građana, nakon što su huligani u Banjaluci napali aktiviste LGBT zajednice i novinare, zbog čega su oni morali da napuste grad i bosanskohercegovački entitet Republiku Srpsku.

Mehmedoviće je pronašla grupa povratnika koji dolaze vikendom u Višegrad, nakon čega su prevezeni u višegradski Dom zdravlja, a potom u bolnicu u Goraždu.

Iz Policijske uprave Foča saopšteno je da policija traga za muškarcem koji je maskiran i naoružan provalio u porodičnu kuću kod Višegrada, pretukao supružnike i ukrao sedam hiljada konvertibilnih maraka (oko 3.500 eura).

XS
SM
MD
LG