Dostupni linkovi

Vinari 'Otvorenog Balkana' idu na najveći svetski sajam vina


Zajedničko tržište za vino 'Otvorenog Balkana'
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:37 0:00

Zajedničko tržište za vino 'Otvorenog Balkana'

Vina i vinari država "Otvorenog Balkana", Albanije, Severne Makedonije i Srbije, biće predstavljeni početkom aprila sledeće godine na najvećem svetskom sajmu vina "Vinitaly", najavila je Privredna komora Srbije.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Unije komora Italije Andrea Prete dogovorili su da se na ovoj najprestižnijoj svetskoj vinskoj izložbi predstavi i "Wine Vision by Open Balkan", regionalni sajam vina koji su prvi put zajedno organizovali Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

"Posle velikog uspeha našeg sajma vina koji smo u septembru organizovali u Beogradu, na kome je učestvovalo više od 350 izlagača ne samo iz regiona već iz čitave Evrope, sada idemo dalje", rekao je Čadež.

Najveći sajam vina na svetu 'Vinitaly' će se održati od 2. do 5. aprila u Veroni, po 55. put.

Čadež je rekao i da će prestižni evropski časopis "Falstaf" koji se bavi vinima i vinarstvom u decembarskom izdanju imati opširni izveštaj sa sajma vina u Beogradu.

"Otvoreni Balkan" su 2019. pokrenuli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i tadašnji premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev, a kao cilj navedeno je unapređenje slobode kretanja roba, usluga i ljudi. Inicijativi se nisu pridružili Kosovo, BiH i Crna Gora.

XS
SM
MD
LG