Dostupni linkovi

Srbija: Neće biti vakcinacije bez zakazivanja tokom praznika


Vakcinacija u Beogradu (arhivska fotografija)
Vakcinacija u Beogradu (arhivska fotografija)

Vakcinacija protiv korona virusa bez zakazivanja neće biti moguća u Srbiji tokom uskršnjih praznika i biće nastavljena 3. maja, saopšteno je u četvrtak, 29. aprila, iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

"Molimo građane da tokom prvomajskih i uskršnjih praznika prate obaveštenja i sms poruke za vakcinaciju i revakcinaciju koje dobijaju od eUprave, jer različiti punktovi imaju različita radna vremena tokom prazničnih dana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će građanima koji iz objektivnih razloga propuste zakazani termin biti omogućena vakcinacija ili revakcinacija bez zakazivanja.

"Apelujemo da se ova mogućnost ne zloupotrebljava i da se unapred zakazani termini poštuju", navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.


Od utorka, 27. aprila, na svim punktovima za vakcinaciju u Srbiji omogućeno omogućeno je vakcinisanje bez zakazivanja i kineskom vakcinom „Sinofarm“.

Nedelju dana ranije počela je vakcinacija bez zakazivanja „Fajzerovom“ i „Sputnjik V“ vakcinom.

Prema podacima Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Srbije na dan 27. april u Srbiji je dato 3.325.000 doza vakcina – prvih doza 1.971.000 i 1.354.000 drugih doza.

XS
SM
MD
LG