Dostupni linkovi

Vesić: U toku istraga oko požara na deponiji u Vinči


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je u toku istraga koja bi trebalo da utvrdi kako se desio požar na deponiji Vinča pored Beograda.

Vesić je za televiziju N1 rekao da je 2. avgusta, pet dana pre izbijanja požara na beogradskoj deponiji, upravljanje deponijom preuzelo preduzeće Beočista energija koje u Vinči gradi novu sanitarnu deponiju.

Požar na deponiji u Vinči, koja važi za jednu od najvećih u ovom delu Evrope, izbio je 7. avgusta, a vatrogasne službe uspele su da vatru stave pod kontrolu.

Međutim, kako je rečeno, dogašavanje požara potrajaće danima, a vetar nanosi dim na delove Beograda.

Goran Vesić je dodao da iako je JKP Gradska čistoća preuzela obavezu da pomaže privatnom preduzeću oko održavanja deponije, zbog toga što novi vlasnik i prima otpad i rukovodi njime, zaposleni u “Beo čista” pozvani su na razgovor u policiji zbog istrage koja je u toku.

“Mislim da je potpuno normalno kada se desi ekološki akcident, da se sprovede istraga, da utvrdi kako se to stvarno dogodilo. Moglo je da bude i od temperature, vidite da pola Evrope gori. U toku je istraga, videćemo šta će utvrditi“, izjavio je Vesić.

Deponija Vinča, koja se nalazi nadomak Beograda, je najproblematičnija lokalna ekološka tačka, gde se dnevno odlaže i po 1.500 tona smeća.

Prostire na oko 70 hektara samo 14 kilometara od centra glavnog grada Srbije. Otpad se na toj lokaciji odlaže od 1977. godine.

XS
SM
MD
LG