Dostupni linkovi

Vakcinisao se premijer Severne Makedonije


Zoran Zaev (na fotografiji) je istakao da je primio vakcinu koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije
Zoran Zaev (na fotografiji) je istakao da je primio vakcinu koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev vakcinisao se u četvrtak, 6. maja, protiv COVID-a 19 vakcinom Sinofarm, javlja Radio Slobodna Evropa na makedonskom jeziku.

Zaev je istakao da je primio vakcinu koja je bila na raspolaganju kada mu je došao red po Nacionalnom planu imunizacije i pozvao sve građane koji se do sada nisu prijavili za vakcinaciju da to urade.

Zaev je prvu dozu vakcine primio u Skoplju na punktu za masovnu vakcinaciju u sportskoj dvorani "Boris Trajkovski" a novinarima je rekao da se "oseća odlično i da će produžiti dnevnu radnu agendu i u popodnevnim satima".

"Sa vakcinama koje su stigle prošle sedmice, kao sa svim dogovorenim i potvrđenim koje će pristići u predstojećem periodu verujem da ćemo do početka leta imati visok procent vakcinisanog stanovništva i sve to će doprineti potpunoj promeni slike epidemije kod nas", rekao je Zaev.

Prethodne sedmice, 28. aprila, prvu dozu antikovid vakcine primilo je i 88 od 120 poslanika i oko 200 zaposlenih u parlamentu Severne Makedonije. Poslanici su primili vakcinu Sputnjik V.

U Severnoj Makedoniji do sada je vakcinisano 74.076 od prijavljenih 256.346 gradjana.

Masovna vakcinacija se osim u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju od utorka odvija i u sportskim dvoranama u šest većih gradova, Bitolju, Ohridu, Kumanovu, Tetovu, Štipu i Kavadarcima.

XS
SM
MD
LG