Dostupni linkovi

Michel i Várhelyi čestitali pobedu Vučiću 


Predsednik Evropskog saveta Charles Michel s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, 2020.
Predsednik Evropskog saveta Charles Michel s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, 2020.

Predsednik Evropskog saveta Charles Michel (Šarl Mišel) čestitao je Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije, pobedu na predsedničkim izborima.

"Nastavimo našu blisku saradnju na produbljivanju partnerstva između Evropske unije i Srbije i unapređenju naše zajedničke agende i pregovora o proširenju", objavio je na Twitteru predsednik Evropskog saveta.

Ranije je i evropski komesar za proširenje Oliver Várhelyi (Oliver Varhelji) kao prvi zvaničnik Evropske unije čestitao Vučiću pobedu na izborima.

"Radujemo se što ćemo se sarađivati sa vama i sledećom vladom kako bismo unapredili stratešku odluku Srbije da se pridruži Evropskom uniji", objavio je Várhelyi na Twitteru

Evropski komesar za proširenje obećao je nastavak podrške Evropske komisije za reforme u Srbiji, oporavak kao ekonomski i investicioni plan.

U nedelju, 3 aprila u Srbiji su održani parlamentarni i predsednički izbori.

Prema preliminarnim rezultatima Republičke izborne komisije (RIK), vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) odnela je pobedu na izborima, dok je aktuelni predsednik Aleksandar Vučić osigurao drugi mandat na toj funkciji.

XS
SM
MD
LG