Dostupni linkovi

Uspela filmska interakcija mladih iz 15 zemalja u Užicu


Učesnici kampa
Učesnici kampa
Sedmi međunarodni filmski kamp „ Interakcija 2012.“ u Požegi ovog avgusta okupio je 20 studenata filmskih akademija iz 15 zemalja. Podeljeni u četiri grupe na terenima Užica, Požege, Kosjerića i Čačka snimaju dokumenatrane filmove na temu „Dolasci- odlasci“. U Užicu je pet studenata, deset dana su na relaciji Užice – Zlatibor snimajući zajednički film.

Žiljen dolazi iz Francuske, u Parizu studura kameru. U Srbiji mu je lepo:

„Jako mi se sviđa ova zemlja i mislim da je kamp „ Interakcija“ odličan način da se upoznaju novi ljudi i način rada u internacionalnom timu“.

Da li u ovom vremenu može da se postigne jedna kvalitetna interakcija medju mladim ljudima u svetu, Žiljen kaže:

„ Ovo je super ideja, uspeli smo da se povežempo u svojoj kreativnosti, i sve ovo je jako pozitivno“.

Olga je student režije u Moskvi. Govori o temi užičkog dokumentarca:

„Tema filma je ljubav, prava emocija, i važno je na filmu pokazati pravu emociju. Radi se o vezi Srbina i Filipinke, upoznali su se na Filipinima, jer je Srbin radio na prekookeanskom brodu, Filipinka dolazi u Srbiju, veza je divna, žive u predgrađu Uživa, rodila se beba, a li tada Srbin ponovo odlazi u svet, rastaju se jer on opet mora na neki prekookeanski brod. Temu odlasci, dolasci vidim kao temu ljubavi, prave emocije“.

Ronda Nelsomn studira na nujorškom univerzitetu, prvi put je u Evropi, i Srbiji. Dopada joj se Srbija i ideja zajedničkog rada:

Nisam imala predstavu da u Srbiji ima toliko lepih prizora i netaknute prirode, mnogo sam videla u ovoj maloj zemlji. Meni je ovo prvi put da boravim u Evropi, i Srbiji. Uspela sam da uspostavim odličnu saradnju sa svim članovima ekipe, i da saznam dosta o zemljama iz kojih oni dolaze.“

Kamel Aleh je iz Egipta, magistrirao je filmsku režiju:

„Tema dolasci i odlasci je pogodjena, dobra je za upoznavanje ljudi: Dosta mi se svidela ova tema jer je veoma simbolična i široka, i dozvoljava da se puno istražuje, štoje način da se bolje upozna ovaj kraj Srbije i ovi ljudi, odnosno njihove emicije i životi“.

Aleksandra Cvetić student iz Beograda je i organizator u užičkoj ekipi. Kaže, Francuz, Ruskinja, Amerikanka, Egipćanin i Srpkinja u Užicu, interakcije je uspela:

„Mislim da smo se mi jako dobro uklopili s obzirom da smo svi različito godište i svi dolazimo iz različiith delova sveta , odlično smo našli zajednički jezik, tema je dobra i naša priča će dati jedan lep dokumentarac. Mislim da je sve odlično“.

Snimljeni filmovi premijerno će biti prikazani 23.avgusta u Požegi, narednog dana u Kulturnom centru u Beogradu.
XS
SM
MD
LG