Dostupni linkovi

Najmanje 50 žrtava uragana Ida na severoistoku SAD 


Poplavljeni dijelovi okruga New York u Brooklynu, 2. septembra 2021.

U uraganu Ida na severoistoku SAD poginulo je više od 50 osoba, saopštili su zvaničnici novi bilans nevremena.

U državi Njujork potvrđeno je sedamnaest smrtnih slučajeva, četiri osobe živote su izgubile u okrugu Vestčester, dok su ostali stradali u gradu Njujorku.

Reč je o osobama zarobljenim u nezakonitim podrumskim stanovima u kojima su živeli zbog niskih prihoda, saopštila je Keti Houkul, predstavnica za medije njujorškog guvernera.

U Nju Džerziju potvrđeno je dvadeset i sedam žrtava u oluji, dok se četiri osobe vode kao nestale, objavio je portparol guvernera Fila Marfija, prenosi Reuters.

Njujork i Nju Džerzi su među najgore pogođenim državama. Osim ljudskih žrtava, ugrožen je bio javni prevoz i učestale su bile nestašice struje.


Najavljeno je da će pogođena područja u utorak posetiti predsednik SAD Džozef Bajden.

U američkoj državi Konetikat prijavljen je jedan smrtni slučaj, u Pensilvaniji najmanje četiri, dok je u Merilendu preminula jedna osoba.

Broj žrtava uragana Ida u Luizijani porastao je na 12, a strahuje se da bi ih moglo biti još, saopštio je guverner te savezne države Džon Bel Edvards.

Trenutno struju nema više od 718 hiljada potrošača u Luizijani. Veliki problem su i izuzetno visoke temperature i vlažnost vazduha.

Novu pretnju predstavlja i uragan Lari koji se približava severoistoku SAD.

XS
SM
MD
LG