Dostupni linkovi

Rusija navodi da je Ukrajina napala Moskvu i druge gradove flotom dronova


Posledice napada dronovima ruske vojske na Kijev, 25. novembar 2023.
Posledice napada dronovima ruske vojske na Kijev, 25. novembar 2023.

Ruski zvaničnici izjavili su da je Ukrajina gađala Moskvu i druge ruske gradove flotom od najmanje 24 dronova, tvrdeći da je većina oborena protivavionskim sistemima, prenela je redakcija Radija Slobodna Evropa na engleskom jeziku.

Ukrajina je saopštila da je Rusija lansirala najmanje devet bespilotnih letelica tokom noći između subote i nedelje, dan nakon što je Rusija izvela najveći napad bespilotnim letelicama na Kijev i druge lokacija otkako je pokrenula invaziju u februaru 2022.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su oborene najmanje 24 ukrajinske bespilotne letelice iznad Tule, Kaluge i Brjanska, kao i ruske prestonice. Ni na jednoj lokaciji nije prijavljena veća šteta.

"Tokom noći je pokušan masovni napad dronovima", naveo je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin na Telegramu.

Andrej Vorobjov, guverner Moskovske oblasti, napisao je na Telegramu da su oštećene tri zgrade, ali da nije bilo povređenih.

U Tuli, južno od Moskve, jedna osoba je ranjena kada je presretnuti dron udario u stambenu zgradu, naveo je regionalni guverner Aleksej Djumin na Telegramu.

Ruska vojska je saopštila da je oborila dve ukrajinske rakete iznad Azovskog mora za koje je navela da su bile usmerene ka Rusiji. Rusija kontroliše ukrajinsku obalu Azovskog mora, koju je zauzela na početku ofanzive prošle godine.

Ukrajina je pojačala napade na Rusiju otkako je pokrenula kontraofanzivu, ciljajući regione blizu zona borbenih dejstava, kao i dalje u unutrašnjosti Rusije, uključujući Moskvu.

Na nekoliko moskovskih aerodroma zbog napada je došlo do odlaganja ili otkazivanja letova, objavio je list Komersant.

S druge strane, na frontu su borbe fokusirane na industrijsko čvorište Avdijivke, koje je izgleda gotovo opkoljeno ruskim snagama. Pad tog grada bi bio značajan gubitak za Kijev.

XS
SM
MD
LG