Dostupni linkovi

Eksplozije u tri provincije Rusije na granici sa Ukrajinom


U Belgorodu, gradu na granici Rusije sa Ukrajinom, požari i eksplozije su učestali u poslednjih mesec dana (na fotografiji požar na naftnom postrojenju 1. aprila 2022.)
U Belgorodu, gradu na granici Rusije sa Ukrajinom, požari i eksplozije su učestali u poslednjih mesec dana (na fotografiji požar na naftnom postrojenju 1. aprila 2022.)

Serija eksplozija čula se u ranim satima u sredu, 27. aprila, u tri ruske provincije koje se graniče sa Ukrajinom, saopštile su vlasti, a skladište municije u pokrajini Belgorod zapalilo se otprilike u isto vreme, javlja agencija Rojters.

Regionalni guverner Belgoroda Vjačeslav Gladkov rekao je da je požar u skladištu municije u blizini sela Stara Nelidovka ugašen i da nema povređenih civila.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

Rusija je ovog meseca optužila Ukrajinu da je helikopterima napala skladište goriva u Belgorodu i otvorila vatru na nekoliko sela u pokrajini. Pokrajina Belgorod se graniči sa ukrajinskim oblastima Lugansk, Sum i Harkov, gde su se vodile teške borbe otkako je Rusija napala Ukrajinu pre dva meseca.

Odvojeno, Roman Starovojt, guverner ruske pokrajine Kursk, koja se takođe graniči sa Ukrajinom, rekao je da su se u gradu Kursku rano u sredu čule eksplozije koje su najverovatnije bili zvuci pucanja sistema protiv-vazdušne odbrane (PVO).

U Voronježu, administrativnom centru druge pokrajine koja se nalazi pored Ukrajine, ruska agencija TASS citirala je zvaničnika Ministarstva za vanredne situacije koji je rekao da su se čule dve eksplozije i da vlasti vode istragu.

Rusija je poslala desetine hiljada vojnika u Ukrajinu u invaziji na tu zemlju koja je počela 24. februara.

Ukrajinske snage su pružile snažan otpor, a Zapad je uveo sveobuhvatne sankcije Rusiji u pokušaju da je natera da povuče svoje snage.

XS
SM
MD
LG