Dostupni linkovi

U Lvivu 'tri snažne eksplozije'


Lviv, 26. mart 2022.
Lviv, 26. mart 2022.

U Lvivu su se 26. marta čule tri snažne eksplozije, a gust crni dim se diže iznad predgrađa grada na zapadu Ukrajine, odredišta za izbjeglice koje je uglavnom pošteđeno velikih napada, saopštio je regionalni guverner Maksim Kozitskij.

Zbog eksplozija su se oglasile sirene za vazdušni napad, naveo je guverner na Facebooku, ali nije rekao šta je pogođeno.

Grad od više od 700.000 stanovnika, otprilike 72 km istočno od granice Ukrajine sa Poljskom, uglavnom je pošteđen velikih napada posljednjih sedmica, iako su ruske snage prije dvije sedmice ispalile projektile na vojni centar za obuku u blizini Lviva u kojem je poginulo 35 ljudi.

Grad je postao neka vrsta sigurne kuće za mnoge Ukrajince koji bježe iz svojih gradova i domova, a procjenjuje se da se tamo nalazi oko 200.000 njih.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

Ruske bombe su 23. marta uništile glavni most preko rijeke Desne u gradu Černjigov na putu koji vodi ka Kijevu dok su 25. marta artiljerijske granate uništile preostali pješački most, presjekavši posljednji mogući put za izlazak ili dostavu hrane i saniteta.

Izvor: AP
XS
SM
MD
LG