Dostupni linkovi

Hapšenja funkcionera, poreznika i policajaca zbog korupcije

  • RSE

Hapšenje osumnjičenih za korupciju

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su u petak 49 osoba osumnjičenih za više koruptivnih dela, a pre svega za zloupotrebu službenog položaja u državnim organima, rekao je ministar unustrašnjih poslova Nebojša Stefanović, dodavši da se za dve osobe se intenzivno traga.

"Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih dela i ostetili budžet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7, 6 miliona evra", rekao je Stefanović.

On je naveo da se među uhapšenima u više gradova Srbije nalaze rukovodioci zaposleni u Poreskoj upravi Ministarstva finansija, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja, funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, zaposleni u Elektroprivredi Srbije, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca, osumnjičenih da su počinili krivična dela iz oblasti primanja mita.

Krivična prijava je podneta protiv 25 osoba, dodao je ministar.

Akcija je, kako je naveo, sprovedena u više gradova u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Boru, Zaječaru, Jagodini, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Somboru, Kikindi i Zrenjaninu.

Policija je objavila saopštenje o ovom hapšenju, kao i video snimke policijske akcije.

SNIMAK HAPŠENJA (MUP SRBIJE):

XS
SM
MD
LG