Dostupni linkovi

Završeno gašenje požara u fabrici municije u Čačku


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je večeras (4. jun) da je završeno gašenje požara u fabrici municije"Sloboda" u Čačku.

"Helikopteri Vojske Srbije obavili su tokom današnjeg dana ukupno 50 naleta i izbacili 110.000 litara vode na deo kruga fabrike 'Sloboda' u Čačku", navedeno je u saopštenju.

U fabrici "Sloboda" u Čačku je rano jutros došlo do serije eksplozija i požara, ali nema povređenih jer su odmah evakuisani svi radnici noćne smene i stanovništvo u okolini te fabrike.

Kompanija je 4. juna saopštila da je do požara i eksplozije došlo u izdvojenom delu fabrike, u prigradskom naselju Pridvorica, koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara, kao i da je formirana komisija koja će utvrditi uzrok požara.

Kompanija je navela i da je požar nakon kratkog vremena prerastao u serijske eksplozije i da je pričinjena materijalna šteta na delu objekta za skladištenje i na delu elemenata za kompletiranje municije.

Predsednik Srbije Aleksandrar Vučić izjavio je da su procene da je šteta između 1,5 i dva miliona evra.

XS
SM
MD
LG