Dostupni linkovi

U regionalnoj akciji uhapšeno 57 narokodilera


U Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Albaniji završeni su pretresi i uhapšeno 57 lica, članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom proizvodnjom i prometom narkoticima.

U zajedničkoj regionalnoj policijskoj akciji, na području Bosne i Hercegovine uhapšeno je 13 osoba, od čega sedam u Republici Srpskoj i šest u Federaciji BiH, saopšteno je u ponedjeljak.

Ove osobe su članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila ilegalnom proizvodnjom i prometom narkoticima na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije.

U Republici Srpskoj u ponedjeljak je izvršen pretres na deset, a u Federaciji BiH na devet lokacija, kaže Mirna Šoja, portparolka MUP-a Republike Srpske:

„Akcija Trio se vodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo organizovani ktriminal, a u vezi sa krivičnim djelom neovlašeteni promet opojnim drogama, na način što je organizovana kriminalna grupa, koju čine državljani BiH, Crne Gore i Hrvatske, vršila neovlašteni međunarodni promet opojne droge, prvenstveno marihuane, tj. skanka, sa područja Albanije preko Crne Gore ne teritoriju BiH, a zatim je distribuirala na teritoriju Hrvatske. Tokom provođenja realizacije operativne akcije kodnog naziva Trio, koja je počela prije nešto više od šest mjeseci, izvršeno je ukupno 18 zaplijena opojne droge skank, i to na području Crne Gore, Republike Srpske i Srbije u ukupnoj količini od 350 kilograma.“

Policijska akcija je izvršena na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva, Trebinja i Doboja.

Pretres su vršili pripadnici Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Lica uhapšena u Bosni i Hercegovini u utorak će biti predana bh. Tužilaštvu.
XS
SM
MD
LG