Dostupni linkovi

U Crnoj Gori očekuju dobru turističku sezonu


Sveti Stefan, foto: Savo Prelević
Sveti Stefan, foto: Savo Prelević
Bez obzira što se ekonomskoj krizi ne vidi kraj, u crnogorskom Ministarstvu turizma pripremaju se za nikad uspješniju sezonu.

Sam ministar Predrag Sekulić više puta je izjavio kako očekuje da će ova biti rekordna. Optimizam bazira na velikom interesovanju za Crnu Goru na inostranim sajmovima, izuzetno povoljnim bukingom i svjetskim trendom rasta turističkog prometa.

Opreznije stavove iznose u ministarstvu finansija, upozoravajući kako postoji rizik da ove godine imamo manju tražnju za domaćim turističkim uslugama.

Očekivanja od nastupajuće sezone direktora elitnog crnogorskog hotela 'Splendid' u Bečićima Žarka Radulovića, poklapaju se sa optimizmom ministra turizma.

"To znači mnogo bolja nego prošla. Žao mi je jer bila bi i bolja da imamo više hotelskih kapaciteta, ali to je za neku drugu priču, a to baziram na osnovu realnih pokazatelja i interesovanja koje u datom trenutku postoji i u regionu i u Evropi. Mislim da, kada je region u pitanju, posebnom interesovanju za Crnu Goru je doprinijelo emitovanje serije 'Budva na pjenu od mora' koja se prikazuje i u Srbiji i u Hrvatskoj i Makedoniji i gdje je postala hit serija na ta tri emitivna tržišta", navodi Radulović.

Jedan od barova u Budvi
Jedan od barova u Budvi
Sa druge strane, dekan budvanskog Fakulteta za biznis i turizam, profesor Rade Ratković, ne misli da će predstojeća turistička sezona po svojim pokazateljima biti drugačija od prethodne.

"Poznato je iz dosadašnjeg iskustva da u finansijskom sektoru na to gledaju pesimistički a u komercijalnom, onom koji se bavi promocijom robe uvijek gledaju optimistički. Realnost je vjerovatno negdje na sredini i to je iskustvo puno puta pokazalo. Znači, imaćemo reprizu brojnih dosadašnjih sezona i koju karakteriše jako slaba popunjenost kapaciteta, kratka sezona, odsustvo jedne ozbiljnije penetracije na glavna evropska turistička tržišta", kaže Ratković.

Odnos cijene i usluge

I profesorka na Fakultetu Mediteran u Baru i predsjednica nevladine organizacije Turistički forum Silvana Đurašević ocjenjuje kako ne postoji osnov za očekivanja rekordnih rezultata, posebno uzimajući u obzir da niskotarifne aviokompanije ni ovog ljeta neće letjeti u Crnu Goru.

"Neku renesansu mi možemo da očekujemo tek kada riješimo ove infrastrukturne probleme i generalno kada dobijemo nove turističke kapacitete", kaže Silvana Đurašević.

"Osnovni preduslovi koji se tiču izgradnje osnovne turističke infrastrukture još uvijek nijesu riješeni. Tu prije svega mislim na dostupnost i rješavanje, modernizacije puteva, željeznice, i naravno lou kost kompanija i nekakvih realnih cijena za dolazak naših gostiju. Tako da sa tog aspekta naša očekivanja bi mogla da budu slična rezultatima iz ranijih godina. Neku renesansu mi možemo da očekujemo tek kada riješimo ove infrastrukturne probleme i generalno kada dobijemo nove turističke kapacitete i tu prije svega mislim u hotelskom smještaju", smatra Silvana Đurašević.

Naše sagovornike pitali u kom segmentu turističke politike u uslovima ekonomske krize je kratkoročno moguće postići bolje efekte i privući što veći broj turista?

"Što se ove sezone tiče, tu su mogućnosti jako male, ograničene. Kasno je, sezona je već počela. Pravila ne treba mijenjati dok se utakmica igra. Ja bih jedino sugerisao da se razmisli o cijenama, naročito van pansionskih usluga, cijena korištenja plažnih rekvizita koje su izuzetno visoke. Mi smo prepoznati kao destinacija koja ima problema sa odnosom cijene i usluge koju za tu cijenu pružamo", kaže Rade Ratković.

Za Silvanu Đurašević priča o snižavanju cijana kao načinu privlačenja što većeg broja gostiju može biti opasna i to sa dva aspekta:

"Jedno je što mi kroz nekakvu našu strategiju, master plan, pretendujemo da budemo eksluzivna destinacija. Znači da svako spuštanje cijena podrazumijeva u nekom dužem periodu i spuštanje kvaliteta. To nije dobra strategija. Sa druge strane, do sada mnogo bolja strategija i to je dokazano da date gostu nešto što je više, neku dodatnu uslugu za isti novac. U tom smislu mislim da ta politika cijena treba da odgovara vrijednosti koja se nudi i da pružimo što kvalitetniju uslugu. To je nešto što će nas pozicionirati bolje i za neka buduća vremena."
XS
SM
MD
LG