Dostupni linkovi

U Velikoj Britaniji više od 30 hiljada umrlih


Znak zahvalnosti britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi u Londonu
Znak zahvalnosti britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi u Londonu

Velika Britanije je druga zemlja po broju preminulih od posledica korona virusa, sa više od 30 hiljada žrtava, saopštio je britanski sekretar za zajednice Robert Jenrik.

Međutim, zdravstveni radnici poručuju da, uprkos ovim podacima, broj preminulih u Britaniji polako počinje da opada, prenosi BBC.

BLOG o korona virusu

Ako se gleda broj umrlih na miliona stanovnika, Velika Britanija se, sa cifrom od 443, nalazi na četvrtom mestu, iza Belgije, Španije i Italije.

I po broju obolelih, kojih ima više od 200 hiljada, ova zemlja nalazi se u samom vrhu, odmah posle SAD, Italije i Španije.

Jenrik je rekao da je u prethodna 24 sata registrovano više od šest hiljada novih slučajeva, što je za dve hiljade više nego u utorak.

Vlada je obećala da će do kraja maja Velika Britanija dnevno raditi do 200 hiljada testova na korona virus.

Jenrik: Misija vlade povratak ljudi na posao

Uprkos poražavajućim podacima, britanski sekretar za zajednice Robert Jenrik je naveo da je doneta odluka da građevinske firme mogu da nastave sa radom, ukoliko su ispunjene sve mere predostrožnosti.

“Misija vlade je da učini sve kako bi obezbedila ljudima da se bezbedno vrate na posao i svojim prijateljima”, poručio je Jenrik.

Dodao je, međutim, da treba sačekati sa ponovnim uspostavljanjem religijskih službi.

Ranije danas britanski premijer Boris Džonson rekao je da bi Velika Britanija sledeće nedelje mogla da počne sa ukidanjem mera, ali da Vlada neće učiniti ništa što bi moglo da dovede do naglog skoka broja obolelih, preneo je AFP.

"Ako bismo sada ukinuli mere, to bi moglo da dovede do drugog talasa infekcije, što bi bila ekonomska katastrofa za zemlju", rekao je Džonson.

Podsetimo, Džonson je na početku pandemije tvrdio da nema potrebe za uvođenjem striktnih mera, što je, prema mišljenju stručnjaka, uzrok zašto Velika Britanija beleži rast obolelih i umrlih.

Džonson je i sam bio zaražen korona virusom, a čak je nekoliko dana proveo i na intenzivnoj nezi.

XS
SM
MD
LG