Dostupni linkovi

U Srebrenici završnica projekta druženja mladih iz cijele BiH


Projekat „MTB Kampovi i biciklijade kao veza između ljudi i popularizacija različitosti“ (Mountain Bike Camps and Tours for Connecting People and Celebrating Diversity) koji finansira Ambasada SAD u Sarajevu privedena je kraju u Srebrenici, organizacijom završne ceremonije, biciklijade i koncertom ansambla Divanhana u Srebrenici.

Ovo je bila prilika da se sumira jedna uspješna godina međuetničke saradnje kroz biciklistička druženja i drugi niz aktivnosti koje realizuje mreža od devet nevladinih organizacija.

"Tokom godine smo imali susrete mladih u nekoliko gradova Bosne i hercegovine. Srebrenica nije bila uključena u ovaj projekat, ali smo danas ovdje došli da se družimo sa mladim Srebreničanima. Želimo da mladim iz ovog grada pokažemo i dokažemo da i ovaj grad teba da bude mjesto u kojem mladi treba da ostanu, da se druže i razgovaraju, a ne da odlaze iz Srebrenice. Mladi mogu zajedno, bez obzira na različitosti. Cilj ovog projekta je da ukažemo mladima da treba da se druže i razgovaraju radi svoje bolje budućnosti“, rekao je Edin Delić, menadžer projekta.

Druženju u Srebrenici prisustvovali su mladi iz Vlasenice, Doboja, Tuzle, Vlasenice, Goražda i Srebrenice.

Kao rezultat zajedničkog napora da se u Srebrenici promoviše saradnja među mladim iz naših sredina uslijedio je i dogovor sa popularnim bendom „Divanhana“ da održi potpuno besplatno koncert za mlade u Srebrenici.
  • 16x9 Image

    Sadik Salimović

    Rođen je u Srebrenici 4. januara 1955. godine. Novinarstvom se bavi 40 godina. U vremenu od 1993. do 2000. u Tuzli je bio  sportski novinar RTV TK, Tuzlanske televizije i OBN-a. Dopisnik je Radija slobodna Evropa iz Srebrenice od 2002. godine. Objavio je dvije knjige o Srebrenici, te roman pod nazivom "Srebrenica-Tuzla PUT SMRTI".

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG