Dostupni linkovi

U Srbiji 1.881 novozaraženi, preminule 23 osobe


Medicinska radnica u COVID bolnici "Bežanijska kosa", Srbija, oktobar 2020. REUTERS/Marko Djurica

U Srbiji su u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminule još 23 osobe, a novozaražena je 1.881 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema ovim podacima objavljenim na sajtu COVID19.rs, u poslednja 24 sata testirano je, kako je navelo Ministarstvo zdravlja, ukupno 11.725 osoba.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 5.462 osobe, od čega je u kritičnom stanju in a respiratoru ukupno 195 pacijenata.

Ukupan broj preminulih od početka pandemije u Srbiji je 3.687, a stopa smrtnosti iznosi 1 procenat.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji, virusom korona inficirano je 968 korisnika i 563 zaposlena, saopšteno je danas.

U odnosu na prethodni presek, zabeležen je dalji pad broja inficiranih pošto je po podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u tim ustanovama juče bilo 580 zaposlenih i ;1.072 korisnika kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.

Od početka epidemije, izlečena su 4.164 korisnika i 1.683 zaposlena u ustanovama socijalne zaštite.

U Vojvodini situacija vanredna, ali se stabilizuje

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 483 nova slučaja, najveći broj zaraženih je u Novom Sadu.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 13.891.

Premijerka Srbije Ana Brnabić primila je 14. januara revakcinu, odnosno drugu dozu vakcine kompanije Fajzer/Biontek, a na svom Instagram profilu napisala je da „veruje u vakcinu“ i pozvala sve građane da se vakcinišu.

Onlajn prijava za vakcinaciju preko portala eUprave počela je 11. januara, a građanima je od 14. januara data mogućnost prijave za vakcinu i putem telefona kol centra.

XS
SM
MD
LG