Dostupni linkovi

U napadu na stambeni blok u gradu Časiv Jar poginulo najmanje 30 osoba


Spasioci rade na stambenoj zgradi oštećenoj u ruskom vojnom napadu u gradu Časiv Jar u regiji Donetsk
Spasioci rade na stambenoj zgradi oštećenoj u ruskom vojnom napadu u gradu Časiv Jar u regiji Donetsk

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na stambeni blok u istočnoj Ukrajini popeo na 30 dok spasioci traže preživjele u ruševinama, rekao je zvaničnik iz ureda ukrajinskog predsjednika.

U subotu navečer ruske granate pogodile su petospratnicu u gradu Časiv Jar u Donjecku.

Hitna služba saopštila je da je do sada spašeno devet osoba.

Kiril Timašenko, zamjenik šefa predsjedničkog ureda, rekao je da su spasioci do ranih večernjih sati u ponedjeljak uklonili 65 posto ruševina teških oko 170 tona.

Rusija, koja je 24. februara započela invaziju na Ukrajinu negira da u “specijalnoj operaciji”, kako oni nazivaju rat, gađaju civile.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u ponedjeljak da je "zemaljsko oružje visoke preciznosti... uništilo privremenu točku raspoređivanja" jedinice ukrajinske teritorijalne odbrane u Časiv Jaru.

Časiv Jar je grad sa oko 12.000 stanovnika, oko 20 kilometara jugoistočno od Kramatorska, grada koji je nedavno bio meta ruskih snaga.

Očekuje se da će Rusija težište svog napada na istočnu Ukrajinu fokusirati na pokrajinu Donjeck nakon tvrdnje da su zauzeli susjedni Luhansk. Zajedno, dvije pokrajine čine širu industrijsku regiju Donbas.

Rat u Ukrajini

Priče, analize, foto i video zapisi o ratu u Ukrajini.

XS
SM
MD
LG