Dostupni linkovi

U Mostaru novi talas rušenja bespravno izgrađenih objekata


Pred brojnim, znatiželjnim prolaznicima, u Mostaru je u srijedu, u Ulici kralja Zvonimira, vršeno rušenje bespravnih objekata, koji su proteklih decenija sagrađeni i služili kao butici i prodavnice.

Rušenje objekata, među Mostarcima poznatijih kao "kućeberi", izvedeno je po nalogu inspektora mostarske Gradske uprave.

Riječ je o novom "talasu" rušenja bespravno sagrađenih objekata u strogom centru grada, nakon što su prije otprilike godinu dana nadležne gradske inspekcijske službe postavile na navedene objekte obavještenja vlasnicima, s nalozima o dostavi dokumentacije, radi legalizacije ili uklanjanja.

Iz Gradske uprave Mostara nezvanično se saznaje da se niko od vlasnika nekih desetak radnji nije javio.

Rok za dostavljenje tih potvrda istakao je u aprilu, a nakon toga je donesena odluka o rušenju ovih objekata, pa je najprije nedavno došlo do uklanjanja otvora i krovova na pojedinim montažnim objektima, a u srijedu se počelo i za njihovom fizičkom demolicijom.

Iz Gradske uprave Mostara ranije je najavljeno da na ovoj lokaciji neće se graditi drugi objekti, nego će biti uređene zelene površine.

  • 16x9 Image

    Mirsad Behram

    Dopisnik je Radija Slobodna Evropa iz Mostara. U novinarstvu je od februara 1994. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka, studij žurnalistike u Sarajevu.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG