Dostupni linkovi

U Hrvatskoj jedanaest novooboljelih, bez preminulih


U protekla 24 sata u Hrvatskoj je nakon tri tjedna relativnog zatišja zabilježeno jedanaest novooboljelih od korona virusa, rečeno je na sjednici hrvatske Vlade.

„Broj novooboljelih raste i u svijetu i u hrvatskom susjedstvu, i to su sve razlozi za povećani oprez. Većina oboljenja vezana je uz povratak naših sugrađana iz BiH ili Srbije, a iz Slovenije je došao jedan slučaj. Stoga apeliram na sve naše građane da budu vrlo oprezni, kako se sugerira cijelo vrijeme", rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić je rekao kako je u Hrvatskoj do sada evidentirano ukupno 2.269 slučajeva korona virusa.

„Svi novooboljeli su promptno obrađeni i identificirani su svi bliski kontakti i kontakti koji su stavljeni u samoizolaciju. Brzom reakcijom zdravstvenog sustava i epidemiologa situacija je stavljena pod kontrolu,“ rekao je Dulibić.

U srijedu poslijepodne u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirana su dva pacijenta pozitivna na korona virus. Oboje su ovih dana bili u Bosni i Hercegovini.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u Splitu, od ukupno 66 obrađenih testova unazad 24 sata, s područja Splitsko dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe. Dvije osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Sve tri novooboljele osobe boravile su izvan Republike Hrvatske. Njihovi kontakti su obrađeni te se 14 osoba nalazi u samoizolaciji. Od troje novooboljelih jedna osoba je hospitalizirana u KBC-u Split.

U Zagrebu je 5 oboljelih u Institutu Hrvoje Požar – 3 zaposlenika i 2 studenta koji rade na projektima.

XS
SM
MD
LG