Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 28 novozaraženih, jedna osoba preminula 


 Rijeka, Hrvatska
Rijeka, Hrvatska

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) 561, priopćio je Nacionalni stožer Civilne zaštite u redovnom priopćenju u 14 sati u kojem sumira rezultate prispjele s terena do 12.45 taj dan.

Od tog broja na bolničkom liječenju je 110 osoba, a od toga je sedam osoba na respiratoru.

Unazad 24 sata jedna je osoba preminula, pa je broj žrtava u Hrvatskoj 155. Od početka epidemije u Hrvatskoj su zabilježena 5.404 oboljela, od čega je 4.688 ozdravilo, od toga njih 89 unazad 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 2.171 osoba. Do danas je ukupno testirano 125.317 osoba, od toga 934 u posljednja 24 sata.

Lokalni Stožer Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije potvrdio je da je virus ušao u jedan dom za starije i da je u toku opsežna epidemiološka obrada.

U Zagrebu bilježe smanjenje broja novooboljelih povezanih s noćnim klubovima. U Istarskoj županiji je jedan novozaraženi – talijanski državljanin koji boravi u Istri, i koji je testiran na prijemu u pulsku bolnicu zbog drugih tegoba. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu.

U Osječko-baranjskoj županiji po prvi puta nakon 47 dana nema nijednog novozaraženog.

XS
SM
MD
LG