Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 546 novozaraženih korona virusom


Prolaznica sa zaštitnom maskom na ulicama Podgorice, septembar 2020.
Prolaznica sa zaštitnom maskom na ulicama Podgorice, septembar 2020.

U Crnoj Gori je sa 546 novopozitivnih slučajeva infekcije korona virusom, ukupan broj oboljelih 6457.

Od juče nije bilo smrtnih slučajeva među pacijentima povezanim s COVID-19, a oporavljeno je njih 179.

U podgoričkom Kliničkom centru i Opštim bolnicama u Beranama i Nikšiću je hospitalizovano ukupno 158 COVID-pacijenata, od kojih je 28 životno ugroženo.

Složena epidemiološka situacija je i u prijestonici Cetinje, gdje je 11 medicinskih i nemedicinskih radnika Opšte bolnice pozitivno na korona virus, dok je 15 u samoizolaciji, saopšteno je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Uz Podgoricu, Budvu i Ulcinj, Cetinje od večeras, 6. novembar, u ponoć provodi pooštrene mjere zaštite i prevencije korona virusa, kojima se na dvije sedmice zatvaraju ugostiteljski objekti, zabranjuju kućne posjete, a škole prelaze na sistem učenja na daljinu.

Zbog toga je Udruženje ugostitelja danas organizovalo protest u Podgorici, zahtijevajući da se odustane od zatvaranja njihovih objekata, ili da se zabrani rad svim djelatnostima, uz maksimalne subvencije države.

Prema poslednjim podacima, Crna Gora je među državama u regionu s najvećim brojem oboljelih od COVID-a 19 na 100 hiljada stanovnika. Najviše ih je u Sloveniji 1168, slijedi Crna Gora 967, pa Bosna i Hercegovina (BiH) 752.

Podgorica: Protest ugostitelja zbog zatvaranja
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG