Dostupni linkovi

U Crnoj Gori 210 novih slučajeva korona virusa


Putnica s maskom u autobusu u glavnom gradu Crne Gore Podgorici, juli 2020.
Putnica s maskom u autobusu u glavnom gradu Crne Gore Podgorici, juli 2020.

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) saopštio je da je potvrđeno 290 novih slučajeva infekcije korona virusom, pa je ukupan broj oboljelih od COVID-19 u Crnoj Gori sada 3549.

Najviše novih slučajeva infekcije je u Podgorici 106 i Nikšiću 74.

Sa pet preminulih u poslednja 24 sata, ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih s epidemijom je od početka juna 142, a od početka godine 151.

U poslednja 24 sata je oporavljeno 184 pacijenta. Uključujući današnje podatke, Crna Gora ima 572 inficirana na 100 hiljada stanovnika.

Među gradovima koji trenutno bilježe najviše inficiranih su Podgorica 982, Nikšić 814 i Berane 409.

U podgoričkom Kliničkom centru Crne Gore trenutno se liječe 62 pacijenta koji su inficirani virusom COVID-19, od kojih je devet životno ugroženo.

Opštinski krizni štab u Nikšiću je saopštio da je epidemiološka situacija u tom gradu veoma teška.

Prema podacima gradske Opšte bolnice, trenutno je od 78 hospitalizovanih kovid pozitivnih pacijenata, a sedam životno ugroženo.

Šef opštinskog kriznog štaba Novica Milović je najavio pojačane inspekcijske kontrole, posebno ugostiteljskih i trgovačkih objekata, kao i svadbenih proslava.

”Najviše se kontrolišu ugostiteljski objekti, jer iz zdravstvenih ustanova saopštavaju da im se uglavnom sa simptomima korona virusa javljaju mlade osobe koje kažu da su bili na žurkama u kafićima”, rekao je Milović i dodao da ima primjera da se pojedini građani inficirani korona virusom šetaju gradom, te da će sanitarni inspektori i policija povećati kontrolu poštovanja samoizolacije.

Epidemiološka situacija se usložnjava i u Prijestonici Cetinje, gdje je iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje saopšteno da je kršenje mjera samoizolacije, uz nenavođenje kontakata oboljelih, najveći problem.

Prema podacima IJZ-a, na Cetinju je trenutno 62 oboljelih od COVID-19. Od početka godine je u Crnoj Gori registrovano ukupno 9428 slučajeva infekcije korona virusom.

XS
SM
MD
LG