Dostupni linkovi

U BiH 109 novozaraženih korona virusom


Ilustrativna fotografija, testiranje na COVID-19 u BiH.
Ilustrativna fotografija, testiranje na COVID-19 u BiH.

Prema posljednjim zvaničnim podacima u Bosni i Hercegovini (BiH) je registrovano 109 novozaraženih osoba. Prijavljena su dva smrtna slučaja, po jedan u oba bosanskohercegovačka entiteta.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) je zabilježeno 69 pozitivnih osoba na korona virus. Jedna osoba je preminula, a radi se o muškarcu iz Tuzle. Testirano je 775 uzoraka.

U FBiH do sada je korona virus potvrđen kod 2.154 osobe, zabilježeno je 56 smrtnih slučajeva, a oporavilo se ukupno 1056 pacijenata.

Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (RS) su saopštili da je u protekla 24 sata na području tog entiteta prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 40 osoba a prijavljen jedan smrtni slučaj. Testiranje je izvršeno na 327 laboratorijskih uzoraka.

Osoba koja je preminula je muškarac srednje životne dobi iz Vlasenice, sa udruženim oboljenjima.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.272 slučaja virusa korona, preminulo je 125 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus, a oporavilo se ukupno 1.330.

U Brčko distriktu (BD) je do sada ukupno zabilježeno 27 slučajeva korona virusa, a oporavilo se 16 pacijenata. Do sada je u BD preminulo 5 osoba.

Prema posljednjim podacima iz Ministarstva civilnih poslova BiH, u toj zemlji je do sada registrovano 4.453 slučaja oboljelih od korona virusa, 2402 pacijenta su se oporavila a preminulo je ukupno 186 osoba. Od početka pojave pandemije u BiH je testirano ukupno 92.969 ljudi.

XS
SM
MD
LG