Dostupni linkovi

U akciji "Grom" uhapšeno preko sto ljudi

  • RSE

Ilustracija
U policijskoj akciji "Grom" pretreseno je 909 lokacija na teritoriji cele Srbije, očekuje se da 242 lica budu procesuirana, a za sada je za njih 127 određeno policijsko zadržavanje, izjavio je premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

"Akcija Grom sprovodi se u cilju sprečavanja proizvodnje, rasturanja i prodaje narkotika. Ovo je udar na disrtributivnu mrežu", rekao je Dačić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti Aleksandar Vučić izjavio je da je ova akcija najefikasnija te vrste u proteklih 25 godina.

Vučić je rekao da je samo u jednom stanu u Novom Sadu pronađeno pet kilograma heroina, a da je u celoj akciji zaplenjeno toliko oružja "da može da se naoruža čitava četa".

Na pitanje da li današnja akcija ima veze sa kriminalnim klanom Darka Šarića, Vučić je odrečno odgovorio, ali izrazio uverenje da će Šarić "u veoma skoro vreme biti u Srbiji".

Konačni rezultati akcije očekuju se tokom dana. Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je cilj da se uđe u dilersku mrežu, kao i da su pronađene veće količine heroina od marihuane.

Veljović je naveo da su zaplenjene i velike količine oružja i municije kao i veliki broj automobila, a da je u Novom Pazaru uhapšena osoba za kojom se zbog ubistva tragalo duže vreme i u čijem stanu je pronađena veća količina bombi.

On je dodao i da su među uhapšenima i osobe koje pripadaju organizovanim kriminalnim grupama među kojima i huligani koji vrše nasilje na stadionima.
XS
SM
MD
LG