Dostupni linkovi

Saslušanja tužitelja u Tuzli zbog koruptivnih radnji


Tuzla, ilustrativna fotografija

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) u utorak, 20. aprila, saslušavaju tužitelje i zaposlene u Tužiteljstvu Tuzlanskog kantona (TK), jednog od deset kantona u entitetu Federacije BiH, zbog sumnje na koruptivna krivična djela, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa iz FUP-a.

"Ono što mi možemo reći jeste da danas provodimo određene aktivnosti, uzimanje izjava u službenim prostorijama detašmana Federalne uprave policije u Tuzli, na osnovu zahtjeva Tužiteljstva Kantona Sarajevo (KS)", naveli su iz FUP-a.

Kako je za RSE potvrđeno iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo, predmet u vezi sa zaposlenima u tuzlanskom tužiteljstvu dodijeljen je Tužiteljstvu KS-a po službenoj dužnosti, a povodom navoda iznesenih na društvenoj mreži. Navode je iznio jedan od tužitelja Tužiteljstva u Tuzli.

"Predmet je po službenoj dužnosti formiralo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, povodom navoda iznesenih na društvenoj mreži, a koje je objavio jedan od tužilaca Tužilaštva TK-a.

Predmet je radi nepristranog postupanja dat na rad Tužilaštvu Kantona Sarajevo, nakon čega je postupajući tužilac od FUP-a zatražio poduzimanje određenih radnji, među kojim je i saslušanje više tužilaca u svojstvu svjedoka", kazala je glasnogovornica Tužiteljstva KS-a Azra Bavčić za RSE.

Više detalja zbog istrage u toku iz pravosudnih i sigurnosnih agencija nisu mogli dati.

XS
SM
MD
LG