Dostupni linkovi

Tužilaštvo ne vodi istragu protiv Pajtića


Bojan Pajtić
Bojan Pajtić

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu demantovalo je medijske tvrdnje da je protiv predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića pokrenuta istraga zbog sumnje da je, zajedno sa trojicom policajaca ugrozio sigurnost vlasnika novosadske detektivske agencije "Gvozden" Uglješe Grgura.

Pajtić je najavio tužbu protiv dnevnog lista “Dnevnik”, koji je preneo tu informaciju. On je dodao da se, ako ipak bude istrage, on neće odazvati pozivu nadležnih institucija.

Kako je navedeno u spornom tekstu “Dnevnika”, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je pokretanje istrage zbog sumnje da su predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i još trojica policajaca pretili vlasniku novosadske detektivske agencije "Gvozden" Uglješi Grguru. Ovu tvrdnju je, međutim, ta institucija demantovala. U rešenju stoji da je data naredba o sprovođenju istrage.

Međutim, ostalo je nejasno hoće li istrage biti. Pravnici, sa kojima smo razgovarali kažu da formulacija tužilaštva ne isključuje postupak protiv Pajtića.

Grgur tvrdi da je 2008. godine uhapšen po Pajtićevom nalogu, a da su mu policajci pretili danima pre hapšenja.

On je bio priveden zajedno sa tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba zbog navodnih zloupotreba sa zemljištem. Međutim, oni su pravosnažno oslobođeni.

Osam godina nakon tog slučaja Grgur traži odgovornost policajaca i Pajtića zbog navodnih pretnji koje su mu bile upućene. On kaže da ima dokaze za to.

“Osnovno javno tužilaštvo je moju prijavu prvo odbacilo. Ja sam se na to žalio Višem javnom tužilaštvu koje je moju žalbu prihvatilo. Hoće li biti optužnice, to ćemo videti. Pajtić i ti policajci su osumnjičena lica. Ja imam dokaze za ovo što tvrdim. Ti policajci su mesecima meni pretili. Uznemirivali su me, snimio sam to telefonom. Postupci protiv mene su uništili moju firmu”, navodi on.

Pajtić kaže da je reč o predizbornoj kampanji i najavio je da će podneti tužbu zbog klevete protiv dnevnog lista “Dnevnik” koji je objavio netačnu informaciju.

“Već četiri godine traje haranga protiv mene zbog toga što predsenik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić nema nikakve rezultate iza sebe. Ja te policajce ne poznajem i o njima i o meni iznete su netačne informacije. Pokrenuću tužbu zbog klevete protiv dnevnog lista ‘Dnevnik’. Ovo što se dogodilo je neprihvatljivo i pokazuje koliko se ne vodi računa o ljudskim sudbinama. Moram i to da dodam, da nemam nameru da učestvujem u ovakvim postupcima. A iako bih dobio poziv od bilo koje institucije u vezi sa ovim slučajem ja se ne bih odazvao. U tom slučaju morali bi da me privedu. Niko meni nije kriv što se ja bavim javnim poslom, ali policajci su se našli na udaru hajke da bi mene blatili”, rekao je on.

Pajtić je ponovio da iza ovih netačnih navoda stoji Sprska napredna stranka.

XS
SM
MD
LG