Dostupni linkovi

Mitt Romney ozbiljni kandidat za tajnika SAD


Mitt Romney i Donald Trump u golf resortu u Bedminsteru
Mitt Romney i Donald Trump u golf resortu u Bedminsteru

Izabrani predsjednik SAD-a Donald Trump nastavlja s konzultacijama oko sastava svog novog kabineta. Kroz njegov golf resort u Bedminsteru u New Yerseyju tokom vikenda prodefilirao je više posjetitelja.

"Imamo nekoliko dogovora i u vladu ćemo uvesti neke sjajne ljude", rekao je Trump uoči povratka u New York. Njegov potpredsjednik i voditelj tranzicijskog tima Mike Pence kazao je kako se ozbiljno razmatra mogućnost da Mitt Romney bude novi državni tajnik.

Mike Pence je istakao da se ozbiljno razmatra da Romney, bivši republikanski predsjednički kandidat, bude državni tajnik.

"Znam da je izabrani predsjednik zahvalan što se bivši guverner Mitt Romney odazvao pozivu. Razgovorali smo gotovo sat vremena, a onda su njih dvojica razgovarali sami. Bio je to srdačan i važan sastanak. Guverner Romney je ozbiljan kandidat za državnog tajnika SAD", precizirao je Pence.

Mitt Romney je 2012. bio republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država, a na početku predsjedničke kampanje oštro je kritizirao Donalda Trumpa.

Među posjetiteljima tijekom nedjelje u Trumpovom golf klubu bili su državni tajnik Kanzasa Kris Kobach, milijarder, investitor Wilbur Ross i umirovljenim mornarički general John Kelly koji je zapovjedio američkom Južnom komandom.

Svakog od gostiju Trump je dočekao na ulazu u svoj klub, rukovao se i smiješio novinarima, te isticao kako se oni genijalni.

Između razgovora rekao je da radi i tranzicijski plan za svoju obitelj. Njegova supruga Melanija i njihov desetogodišnji sin Baron preselit će se u Washington tek po završetku školske godine.

Također je i twittao. Kritizirao je TV show Saturday Night Live, gdje je Alec Baldwin ponovno glumio Trumpa tvrdeći da je pristran i nimalo smiješan.

Napisao da je razgovorao i generalom Jamesom Mattisom, koji je po njemu ozbiljan kandidat za ministra obrane. "Pravi gereneral", twittao je Trump.

Imenovanje ljudi iz establišmenta moglo bi dati nadu republikanskim kongresmenima da Trump i neće provesti u djelo svoje tvrdolinijaške stavove o imigrantima i nacionalnoj sigurnosti, te da neće biti problema zbog toga što je neiskusan u vanjskoj politici.

Ponovio je da njegov najbliži i najodaniji suradnik, bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani, i dalje ima šansu da bude državni tajnik, ali da radi i neke druge stvari. Guilianijevo ime spomnjalo se i za funkciju državnog tužitelja, ali je Trump to mjesto dao senatoru Jeffu Sessionsu.

Izabrani predsjednik i danas nastavlja razgovore s potencijalnim kandidatima. Tranzicijski tim je potvrdio da bivši teksaški guverner Rick Perry dolazi na razgovore s Trumpom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG