Dostupni linkovi

Erika Badu na Exitu: Noć dobrog raspoloženja


Exit festival
Treća noć, u znaku dobrog raspoloženja – ovako bismo mogli sumirati ono što se u subotu desilo u Novom Sadu. Na glavnoj bini EXIT festivala pre ponoći nastupio je bend Plan B, dok se tačno u ponoć pred publikom pojavila Erykah Badu, soul pevačica.

Osim main stage-a, i Dance Arena je bila puna mladih: pored poznatih DJ-eva, spektakularne 3D projekcije su zabavljale goste do ranih jutarnih sati.

Osim žurki i raznih pratećih sadržaja Exit je mesto i za razgovor. Ponekad upravo promenjena okolina pokreće mlade da razmišljaju o sebi i o svojim problemima.

“Iako vi dolazite na festival da se zabavite, vi neke stvari ne možete ostaviti kod kuće. Često se desi nešto na ovakvim skupovima što može da vas potseti na vaš problem. U takvim situacijama najbolje je podeliti to sa nekim. Mi smo tu da saslušamo ljude. Praksa je pokazala da većina nas vise voli da razgovara sa nepoznatim ljudima o svojim problemima, to je nekako lakše. I ovde na festivalu smo to primetili”, kaže volonterka Centra za emotivnu podršku „Srce“, Slavica Ranisavljev.

Podrška volonterima centra “Srce” stigla je iz Velike Britanije: organizacija “Samaritans” pomoću svojih saradnika takođe nudi mogućnost za razgovor – kaže Bobby, predstavnik organizacije.

“Naš prvenstveni cilj je da pomognemo ljudima da prevaziđu emotivnu krizu. Ovde na festivalu se najčešće javljaju mladi koji imaju problem u svojim vezama, ali slušali smo priče i o problemima oko nalaženja posla i o nedostatku finansijske stabilnosti”, kaže Bobby.

Posle dužih razgovora, drugačiji je i pogled na svet – poručuju volonteri. Pa tako može da se nastavi zabava.

Na trinaestom Exitu, poslednje večeri se očekuje spektakl: na glavnoj bini od ponoći svira legendarna grupa Guns N' Rouses.

VIDEO: Guns N' Roses-Sweet Child O'Mine
XS
SM
MD
LG