Dostupni linkovi

Požar na području Trebinja i dalje aktivan


Požar u prostoru Bijele gore kod Trebinja
Požar u prostoru Bijele gore kod Trebinja

Požar u predjelu planine Bijela gora, dvadesetak kilometara od Trebinja, i dalje je aktivan, a prethodna noć je bila izuzetno teška za stanovnike sela Skočigrm.

Na gašenju požara učestvuju, pored Dobrovoljnog društva Lastva, vatrogasci iz Trebinja, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mosko – Jasen, a jučer i u toku noći na ispomoć su stigli vatrogasci iz Bileće.

Jak istočni vetar, koi je promjenio pravac krenuo je nositi vatru prema selu Skočigrm i kako mještani kažu za manje od pola sata prešao je veliki razdaljinu i približio se njihovim kućama.

"Već dvije noći nismo spavali, dežurali smo, ali vatra je u trenutku bila uz našu kuću", rekao je mještanin Ćamil Pervan.

Šteta od požara na Bijela gora planini
Šteta od požara na Bijela gora planini

Zdravko Kašiković, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje kaže da su od Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva dobili poziv 7. avgusta oko deset sati i da su cijelo vrijeme na terenu.

"Vatru je prema selu Skočigrm okrenuo jak istočni vjetar i svu silinu vatrene stihije okrenuo je na selo i na vatrogasce, ništa na drugo nije preostalo nego da sačuvamo ljude i njihovu imovinu u čemu smo uspjeli, ali ovo bogatstvo crnogorične šume nismo uspjeli sačuvati", rekao je Kašiković.

U pomoć gašenju požara u Trebinje su stigla i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Pored požara u Trebinju, u Bosni i Hercegovini su aktivni požari i u Neumu, kao i Konjicu.

XS
SM
MD
LG