Dostupni linkovi

Tornado opustošio selo Šopić kod Lazarevca


Ilustrativna fotografija

Olujno nevreme praćeno jakom kišom i snažnim vetrom pogodilo je sinoć više gradova u Srbiji, Lazarevac, Topolu, Aranđelovac, Šabac, Bogatić, Koceljeva i Beograd.

Najjača nepogoda zadesila je selo Šopić u opštini Lazarevac gde je nezapamćeno nevreme sinoć oko sedam sati tornado oduvao krovove sa svih stotinak kuća i teško oštetio seosku crkvu. Zoran Petronijević, predsednik Mesne zajednice Šopić, kaže za naš program da niko u ovom kraju ne pamti ovako snažno nevreme koje je izgledalo kao u filmovima o prirodnim katastrofama:

“Nevreme je izgledalo stravično. Trajalo je veoma kratko, pojavio se vrtlog, kao tornado u Americi. Bukvalno je u tri minuta progutao sve. Nema kuće na kojoj crep nije oštećen, crkva je porušena, kamioni su prevrtani na magistrali… Jednom rečju – strašno. Nekoliko lica je povređeno, jedan je prebačen na VMA. Među građanima je prisutna panika.”

Naš sagovornik kaže da se od četvrtka ujutro u razorenom selu meštanima deli najlon za krovove kako bi se kuće zaštitile od novih padavina koje su najavljene za danas.

“Sada u prvoj ruci distribuirmo najlon do oštećenih domaćinstava da ljudi pokriju svoje krovove sa kojih je odnet crep, da im od padavinama koje su najavljene za danas ušla voda u kuću. Pokušavamo da saniramo na taj način, ali to je sve privremeno. Šteta je ogromna”, ističe Petronijević.

Olujno nevreme praćeno jakom kišom i snažnim vetrom pogodilo je sinoć i Topolu, Aranđelovac, Šabac, Bogatić, Koceljevo i Beograd.

Vetar je u Topoli i Aranđelovcu, nosio krove sa kuća, čupao stable drveća i lomio bandere. Zbog nevremena je bio u prekidu saobraćaj na putu Topola – Beograd, a veći delovi tih opština su ostali bez struje.

XS
SM
MD
LG