Dostupni linkovi

Torcida za sada spasila Hajduk od stečaja


Prosvjed navijača Hajduka, Split, 12. listopada 2012., foto: Pixell
Prosvjedom pred splitskom Gradskom upravom u petak ujutro skupina od tristotinjak navijača „Hajduka“ spasila je za sada omiljeni klub od stečaja.

Naime, nakon što je na trosatnoj sjednici Gradskog vijeća Splita u petak ujutro odlučeno da se „Hajduku“ ne da jamstvo za kredit od 30 milijuna kuna (4 milijuna eura), navijači su se usprkos nevremenu s kišom okupili pred gradskom upravom koju je čuvala policija i uz povike i uvrede na račun gradonačelnika Željka Keruma tražili da se kredit ipak odobri.

Iako su vijećnici Kerumove stranke bili suzdržani oko davanja jamstva, Kerum je – kada je saznao za prosvjed - zakazao novu sjednicu Gradskog vijeća za ponedjeljak, na kojoj njegov zamjenik Jure Šundov najavljuje da će tražiti konsenzus.

Navijači su za sada zadovoljni.

„Očekujemo od gradskih vijećnika da preuzmu odgovornost za svoje odluke i da ne okreću leđa splitskom stogodišnjaku, a najveća poruka im je upravo to što im se u sat vremena skupilo tristo ljudi!“, kazao je tajnik udruge navijača "Hajduka" Bojan Islamović za lokalnu „Radio Dalmaciju“.

Na sjednici Gradskog vijeća u petak ujutro za davanje jamstva glasali su HDZ-ovci, protiv su bili socijaldemokrati i narodnjaci, a Kerumovi vijećnici suzdržani.

U proljeće su u Hrvatskoj lokalni izbori, i ovu novu epizodu u krizi „Hajduka“ treba razumjeti u tom kontekstu.

Inače, „Hajduk“ je u bokadi već 10 dana zbog 90 milijuna kuna (13 milijuna eura) tekućeg duga, a dug kumulativno iznosi čak 200 milijuna kuna (26,5 milijuna eura).
  • 16x9 Image

    Enis Zebić

    U novinarstvu od osnovne škole, profesionalno od uspostave političkog pluralizma. Nakon suradnje u nekoliko hrvatskih dnevnih novina, od 1. veljače 1994. je na RSE u Zagrebu.

XS
SM
MD
LG