Dostupni linkovi

Okršaj policije i Torcide kod Zagreba


Policija i navijači ispred stadiona Maksimir u Zagrebu (Ilustrativna fotografija)
Policija i navijači ispred stadiona Maksimir u Zagrebu (Ilustrativna fotografija)

U sukobu pripadnika navijačke skupine splitskog Hajduka ''Torcida'' i policije 21. svibnja navečer na autocesti nedaleko Zagreba, u kojem je policija upotrijebila i vatreno oružje, dva su navijača ranjena, a ozlijeđeno je i desetak policajaca.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti, priopćila je policija.

Autocesta Zagreb – Split između čvorova Lučko i Jastrebarsko u smjeru mora u noći na nedjelju bila je zatvorena, a promet je ujutro normaliziran.

Prema policijskom priopćenju, dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, navijači su samoinicijativno stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec

Tako su blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, navela je policija.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje, saopćila je policija.

Promet je na toj dionici autoceste bio je zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, navodi se u sinoćnjem priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Torcidaši su jučer, 22. svibnja u velikom broju došli u Zagreb na derbi hrvatskog nogometnog prvenstva između Dinama i Hajduka.

Međutim, čini se da nisu poštivali upute uprave Dinama oko navijačke “opreme” – veličine i sadržaja transparenata, bubnjeva i megafona - pa im je zabranjeno unošenje svega osim navijačkih šalova, nakon čega su oni odbili ući na stadion, piše zagrebački “24sata”.

Policija ih je u koloni vozila izvela iz Zagreba i povela prema Splitu, međutim torcidaši su dvadesetak kilometara od Zagreba blokirali promet na autocesti i sukobili se s policijom.

Pripadnici Dinamove navijačke skupine Bad Blue Boys su uspjeli kroz kontrole unijeti toliko baklji da su zapalili vlastiti transparent s natpisom “Bad Blue Boys” i skoro pogodili Dinamovog golmana Dominika Livakovića, ali i nagorjeli mrežu na Dinamovom golu.

Dinamo je pobijedio Hajduk sa 2:0.

XS
SM
MD
LG