Dostupni linkovi

Tom Hanks vodit će televizijski specijal za Bidenovu inauguraciju


Glumac Tom Hanks tokom dodjele Oscara, februar 2020.
Glumac Tom Hanks tokom dodjele Oscara, februar 2020.

Glumac Tom Hanks bit će domaćin prigodnog televizijskog specijala 20. januara posvećenog inauguraciji Joea Bidena za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, rekli su organizatori u srijedu.

Specijal "Proslava Amerike" trajat će 90 minuta i sadržavat će nastupe poznatih osoba, uključujući Jona Bon Jovija, Demi Lovato, Justina Timberlakea i Ant Clemonsa, navodi se u priopćenju Bidenovog osnivačkog odbora.

Demokrati Biden i Kamala Harris, koji će ranije tokom dana položiti zakletvu kao predsjednik i potpredsjednica, također će držati govore.

Bidenov odbor smanjio je uobičajene inauguracijske događaje zbog pandemije COVID-19, otkazujući tradicionalnu paradu i inauguracijske balove koji se obično održavaju u Washingtonu.

Televizijska emisija "prikazat će otpornost američkog naroda, junaštvo i jedinstvenu predanost okupljanju kao nacije za ozdravljenje i obnovu", rekao je inauguracijski odbor.

Program će se emitirati na televizijskim mrežama CBS, ABC, CNN, NBC i MSNBC, a emitirat će se na YouTubeu, Facebooku, Twitteru i drugim mrežnim platformama.

XS
SM
MD
LG