Dostupni linkovi

Taksisti protestovali u Podgorici


U protestnoj vožnji je učestvovalo oko 50 taksi vozila koja su prošla ulicama Podgorice, nakon čega su dopisi sa zahtjevima taksista predati na Vladi Crne Gore i Upravi prihoda.

Nezadovoljni uslovima rada, situacijom u taksi prevozu i radom inspekcijskih službi, taksisti u Crnoj Gori održali su protestnu vožnju ulicama Podgorice 7. decembra.

Predstavnici strukovnog udruženja taksista uputili su zahtjev da razgovaraju sa predstavnicima Ministarstva finansija Vlade Crne Gore i Uprave prihoda.

Kako je izjavio predsjednik sindikata Borislav Pavlović, razlozi za protest taksista su rapidan rast sive ekonomije, nemogućnost zarade i plaćanja dažbina, te nerad inspekcija.

"Ukazujemo da ima 1.500 preduzetnika koje nisu pitali u kakvim uslovima rade. Licence za taksi prevoz se daju netransparentno. Fiskalizacija taksi prevoza je obesmišljena i ne funkcioniše", naveo je Pavlović novinarima.

On nije precizirao kakve je konkretno zahtjeve taksista predao institucijama, niti je otkrivao šta precizno traže od državnih organa.

Na insistiranje novinara o tome koji su konkretni zahtjevi sindikata taksista, Pavlović je naveo samo zahtjev za prijem na razgovor:

"Zahtjevi su veliki spisak koji se gomila punih 20 godina, a Vlada je upoznata sa njima", rekao je Pavlović.

U protestnoj vožnji je učestvovalo oko 50 taksi vozila koja su prošla ulicama Podgorice, nakon čega su dopisi sa zahtjevima taksista predati na prijavnicama Vlade i Uprave prihoda.

XS
SM
MD
LG