Dostupni linkovi

Raste broj žrtava požara u tajlandskom noćnom klubu


Uništena fasada noćnog kluba Mountain B na Tajlandu, 5. avgust 2022.

Broj poginulih u tajlandskom noćnom klubu porastao je na 20, saopštili su zdravstveni zvaničnici, dok se žrtvama i dalje pruža medicinska pomoć.

Požar je izbio 5. avgusta u klubu Mountain B u provinciji Čonburi, otprilike 150 kilometara jugoistočno od Bangkoka. Vlasti su pronašle 13 ugljenisanih tela na tom mestu.

Sedmoro ljudi je umrlo od zadobijenih povreda, a poslednji smrtni slučaj je 50-godišnji muškarac, saopštila je kancelarija za javno zdravlje provincije Čonburi.
Sve žrtve su bili državljani Tajlanda.

Ima 25 povređenih koji se i dalje leče u bolnicama, od kojih je devet na respiratorima, saopštila je lokalna zdravstvena uprava.

Zapaljiva akustična pena na zidovima kluba ubrzala je požar i vatrogascima je trebalo više od tri sata da ga stave pod kontrolu.

Viši policijski službenik u provinciji Čonburi potvrdio je 20. avgusta da su vlasnici kluba, otac i sin, optuženi za izazivanje smrti iz nesmotrenosti i upravljanje klubom bez dozvole.

"Mogli bi da se suoče sa više optužbi koje se odnose na bezbednost objekta i socijalnu sigurnost zaposlenih", rekao je on za AFP.

Obojicu je lokalni sud pustio uz kauciju, rekao je on.

Premijer Prajut Čan-O-Ča naredio je istragu o tragediji.

Jedan od najgorih požara poslednjih decenija u Tajlandu bio je u noćnom klubu u glavnom gradu Bangkoku tokom proslave Nove godine 2008-2009, kada je stradalo 67 ljudi, a više od 200 je povređeno.

Vlasnik kluba osuđen je na tri godine zatvora zbog požara.

Izvor: AFP
XS
SM
MD
LG