Dostupni linkovi

Bombaški napadi u Bangkoku




U seriji bombaških napada u poslovnom centru Bangkoka poginulo je najmanje pet osoba, dok je više od 70 ranjeno. Ovaj događaj dodatno je pojačalo tenzije između antivladinih demonstranata i tajlandske vojske.

Četiri osobe su teže ranjene, uključujući dva strana državljana, izjavili su očevici, bolnički zvaničnici i vojni portparol.

Pet sinhronizovanih eksplozija dogodilo se u području u kojem su raspoređene jake vojne snage zbog velikog antivladinog protesta. U tom delu grada okupljaju se demonstranti, takozvane "crvene košulje", koji traže ostavku premijera Abhisita Vedžadžive.

Eksplozije su se dogodile kada su se pristalice Vlade okupile u blizini skupa suparničkih "crvenokošuljaša", koji su paralisali poslovni deo grada u pokušaju da svrgnu Vladu.

Portparol vojske pukovnik Sansern Kaewkamnerd rekao je da je pet M-79 granata ispaljeno iz minobacača.

"Crvene košulje" tvrde da je Abhisit Vedžadživa na vlast došao nelegalno i traže raspisivanje izbora. Oni protestuju već nekoliko nedelja, a vojska je danas upozorila da ističe vreme da se demonstranti sklone s ulica i zapretila da će uskoro preduzeti mere u tom cilju.

*****
Pročitajte i ovo:
Tajland: deseci ranjenih u antivladinim demonstracijama

XS
SM
MD
LG