Dostupni linkovi

Tadić najavio ozbiljne političke i ekonomske reforme


Boris Tadić
Boris Tadić
Predsednik Demokratske stranke (DS) i Srbije Boris Tadić najavio je danas teške i ozbiljne poltičke i ekonomske reforme u Srbiji za koje će tražiti širi društveni konsenzus.

Tadić je na sednici Glavnog odbora DS u Sava centru rekao da je u toku kreiranje mera koje se odnose na reformu celokupnog sistema finansija sa kojima će se izaći u javnost kada taj posao bude završen.

On je istakao da nova politika podrazumeva mnogo više rada, ali i projekciju bolje budućnosti kako bi Srbija za tri do četiri godine ušla u predvorje Evropske unije sa stabilnom ekonomijom i smanjenom potrošnjom.

Prema njegovim rečima, izlazak iz ekonomske krize je vidljiv, ali nema opuštanja već je vreme za radikalno smanjenje javne potrošnje i deficita u budžetu.

"I ova vlada je doprinosila povećanju potrošnje, to je nekada bilo nepohpodno. Sada je vreme podvući crtu i obezbediti ekonomsku stabilnost", rekao je predsednik DS i dosao da će mere koje će predložiti Vlada sadržati projekcije koje će prevazići njen mandat.

Tadić je istakao da učlanjivanje Srbije u EU i očuvanje teritorijalnog integriteta ostaju dva ključna cilja Vlade i istakao da je suština nove moderne politike DS da obezbedi širi konsenzus o centralnim pitanjima.

Tadić je medju ciljevima Vlade naveo izgradnju infrastrukture, reformu pravosudja i celog sistema bezbednosti radi efikasnije borbe protiv kriminala i reformu sistema javnih finansija.

Kako je naveo, Srbiji predstoji i politička reforma u smislu regionalizacije.

"Nije ideja regionalizacije da se stavaraju novi poltički centri, da imamo nove paradržave, već je ideja ravnomerni razvoj", kazao je on.

Prema rečima predsednika DS, ta stranka je uspela da obezbedi konsenzus o svim ciljevima.
XS
SM
MD
LG