Dostupni linkovi

SzS: Članovima SNS opštine podelile dozvole za kretanje


Beograd, 17. april, početak 84-časovne zabrane kretanja
Beograd, 17. april, početak 84-časovne zabrane kretanja

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je "značajan" broj lokalnih samouprava u Srbiji funkcionerima i aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) i drugih vladajućih stranaka izdao propusnice za kretanje tokom policijskog časa, a da većina njih to koristi kako bi "realizovali političke zadatke za vreme epidemije".

U saopštenju dodaju da su se te "zloupotrebe" omasovile nakon uvođenja rigoroznijih mera ograničenja kretanja tokom vikenda.

"Primeri iz Obrenovca, Starog grada, Aleksinca, Subotice i drugih opština pokazuju da za ljude sa članskim kartama, pogotovo funkcionere i odbornike i njima bliske ljude nema policijskog časa. To pokazuje i broj automobila na ulicama u periodu kada je 'totalni' policijski čas", ocenjuju u SzS.

Ta opoziciona koalicija je zatražila da se hitno povuku sve propusnice koje su izdate iz "političkih razloga" i da lica koja imaju dozvolu za kretanje na vozilima imaju vidljivu oznaku za to.

"Građani ne smeju da trpe poniženje kakvom su sada izloženi i koje predstavlja kršenje svih domaćih propisa i međunarodnih konvencija i asocira na najgora vremena. Pitamo Vladu Srbije i Krizni štab zašto su omogućili ovakvu sramnu podelu građana Srbije za vreme vanrednog stanja", dodaje se u saopštenju.

U Srbiji je zabrana kretanja u neprekidnom trajanju od 84 sata počela 17. aprila u 17 sati i trajaće do utorka, 21. aprila, u 5 sati ujutru.

Srpska napredna stranka (SNS) do momenta objave vesti nije odgovorila na pitanja RSE kako odgovaraju na saopštenje SzS, koliko njihovih funkcionera i članova ima dozvole za kretanje i u kojoj funkciji su im izdate.

Najduži policijski čas u Srbiji
Najduži policijski čas u Srbiji

XS
SM
MD
LG