Dostupni linkovi

Svrljig zavejan snegom


Neprohodni putevi kod Svrljiga, decembar 2014.
Neprohodni putevi kod Svrljiga, decembar 2014.

Uprkos niskim temperaturama i snegu, koji sa povremenim prekidima pada već dva dana, većina puteva u Srbiji je prohodna. Iako se saobraćajnice neprekidno čiste, vozačima se savetuje dodatan oprez, jer na kolovozu ima snega, a ponegde i leda.

Hladnoća i sneg izazivaju brojne probleme u saobraćaju i na infrastrukturi u skoro celoj Srbiji, a u opštini Svrljig u utorak ujutro se razmatrala i mogućnost uvođenja vanrednog stanja.

Visina snega u Opštini Svrljig na istoku Srbije je oko 50 centimetara, zbog čega su mnoga planinska sela bila odsečena od sveta, ali je oko ponoći sneg prestao da pada, pa su ekipe Zimske službe uspele da probiju nanose do većine zavejanih naselja zbog čega se odustalo od uvođenja vanrednog stanja.

Jelena Trifunović, predsednica te opštine, kaže za RSE da se iz Svrljiga još uvek ne može stići do Stare planine, ali da sva sela imaju struju i vodu.

"Problem je nastao kada se na regionalnom putu drugog A reda, prema Babinom zubu, preprečio kamion sa prikolicom, ali ekipe iz Zimske službe, zadužene za održavanje ovog regionalnog puta, su krenule i očekujemo da se tokom dana i ta prepreka ukloni. Za sada sva sela imaju struju i vodu, a pokušavamo da pored prvog kruga raščišavanja puteva obezbedimo i prohodnost prema ambulantama i drugim važnim ustanovama", navodi Trifunović.

U međuvremenu, raščišćen je i put prema Nišu, tako da je Svrljig izašao iz snežne blokade.

XS
SM
MD
LG