Dostupni linkovi

Predizborna kampanje za lokalne izbore vodi se i preko društvenih mreža na kojima se objavljuju poruke i video materijali sa promocija ali i, često uvredljive fotomontaže konkurenata.

Ipak, apsolutni junak društvenih mreža je kandidat za gradonačelnika Podgorice iz Demokratske partije socijalista Slavoljub Migo Stijepović.

Na početku treba podsjetiti da je kandidat za gradonačelnika Slavoljub Stijepović u izbornu kampanju ušao sa, od ranije poznatom i na društvenim mrežama odavno prisutnom raspravom u kojoj se upetljao u pravne definicije u ovom slučaju lex superiori derogat inferiori:


U kampani za lokalne izbore Stijepović je imao više javnih nastupa nego u prethodnih nekoliko godina što je bila prilika da pošalje političke poruke građanima, ali od kojih neke predstavljaju lapsus lingue, kao ona o Crnoj Gori kao evropskom gradu a njegova partija je građanska država.

Stijepoviću je na ovim izborima potrebna sigurna i apsolutna pobjeda da ne bi bio ucjenjivan o drugih političkih partija nakon izbora.

A šta se događa sa onim ko je ucijenjen Stijepović kaže:

Nakon apsolutne pobjede Stijepović je spreman, ne samo da rješava kolektivne infrastrukturne probleme, već da rješava čak i lične i porodične probleme građana:


Ovu tezu Stijepović potvrđuje sljedećom porukom:

“Treba sada nastaviti da se razvija grada ali mu sada treba dati jedan drugi smisao.
Da razvijamo grad sada, da mu damo tu kulturnu i duhovnu dimenziju.“


Da li se uspješno završena aktivnost može nazvati pokušajem? Po Stijepoviću može...

“DPS je kao odgovorna stranka pokušao da uradi ono što je već uspio“

Da li onaj ko već ima principe može da prihvati principe drugog subjekta. I toje moguće:

“Ja sam upravo zato što imam principe prihvatio principe moje stranke.“

Da li se radilo o pitanju budućih infrastrukturnih projekata ili o razvoju grada, Stijepović uporno daje isti odgovor - čovjek, građnin, mladi.

Iz posljednjeg intervjua TVCG:

Citiranje ali i karikiranje Stijepovićevih izjava na društvenim mrežama intenzivno je počelo nakon prvog šireg intervjua u kojem je rekao da će se gradske opštine Tuzi i Golubovci razvijati kao Paris Sen Žermen:

“Oni će dakle dobiti sve ono što danas imaju građani gradske opštine na Menhetnu, Pariz Sen Žermenu, Londonu, Parizu i tako dalje.“

U posljednjem intervjuu Stijepović je objasnio da je mislio na dio grada Sen Žermen u predgrađu Pariza. Dodao je da mu ne smeta popularnost koje imaju njegove jeyi;ke akrobacije:

“Zaista sam pozitivan i volim da nasmijem ljude, da pomognem ljudima. Nije dobro kada se svađate, kada ste mrzovoljni. To nije dobro.“
  • 16x9 Image

    Srđan Janković

    Nakon rada u pisanim i elektronskim medijima u Srbiji, Beograd napušta 1999. nakon gašenja ovih medija zbog pritiska tadašnjeg režima i ubistva novinara Slavka Ćuruvije. Na RSE radi od novembra 1999. godine.

Vaše mišljenje

Prikaži komentare

XS
SM
MD
LG