Dostupni linkovi

Da, mi možemo, ali...


Američki predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama
Američki predsednik Barak Obama bio je gost Džona Stjuarta, čuvenog tv šoumena.

Pozdravljajući Obamu u studiju Stjuart mu je poklonio šolju na kojoj je pisalo "rasprodaja američkog predsednika", koju je Obama sklonio u stranu.

Stjuart je začikivao Obamu i pitanjem da li bi sada promenio svoj predizborni slogan "Da, mi možemo" u, na primer, "Da, mi možemo, ali pod izvesnim uslovima".

"Ne. Mislim da bih rekao: Da, mi možemo, ali..." rekao je Obama, i tu su obojica prasnula u smeh, "ali to se neće dogoditi preko noći".
Tokom programa ton je ipak bio uglavnom ozbiljan. Obama je odbio Stjuartovu ocenu da je njegova administacija bila stidljiva u ostvarenju obećanih promena.

“Stalno smo išli napred sa našim planom da napravimo promenu u životima ljudi. Da li je to dovoljno? Nije, i ja očekujem i mislim da većina demokrata očekuje da ljudi žele da vide veći napredak”
, rekaoa je Obama.



Američki predsednik Barak Obama istakao je zdravstvenu zaštitu, finansijsku reformu i oživljavanje privrede, kao navažnije uspehe svoje administracije u protekle dve godine.

"Ako pogledate šta smo uradili u veoma teškim uslovima u poslednjih 18 meseci uradili smo mnogo toga što smo govorili u izbornoj kampanji i učinićemo više u narednim godinama”
, istako je Obama.

Intervju je deo napora administracije da pred izbore 2. novembra za Kongres dopre do mlađih birača, koji su bili ključni u kampanji 2008. godine.

Stjuartov šou prati prosečno 1,1 milion gledalaca između 18 i 49 godina.To je prvi put da se Obama pojavljuje u tom šou programu od kako je postao predsednik. Pre toga je bio Stjuartov gost kao predsednički kandidat.

Džon Sjuart, voditelj satirične informativne emisije "Dejli šou", televizije "Komedi sentral", našao se na prvom mestu liste 49 najuticajnijih muškaraca iz sveta politike, sporta, zabave, tehnologije i filantropije, u anketi sajta AskMen.com. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama je na 21. mestu.
XS
SM
MD
LG