Dostupni linkovi

Obama: Pravili smo taktičke greške


Predsednik USA Barak Obama, Filadelfija, 10. oktobar 2010.
Američki predsednik Barak Obama rekao je u intervjuu za Njujork tajms da ne žali ni za čim, ali je priznao da je bilo taktičkih grešaka.

Petnaest dana uoči izbora koji se održavaju na polovini njegovog mandata, predsednik Obama, potpredsednik SAD Džo Bajden, ali i prva dama Mišel Obama putuju s jednog na drugi kraj Amerike pokušavajući da ubede birače da ponovo ukažu poverenje demokratama.
Imam spisak svega na šta smo se obavezali da ćemo učiniti i postigli smo verovatno 70 odsto - kaže Obama

"Uzimajući u obzir šta nas je sve sustiglo, verovatno smo proveli više vremena pokušavajući da nađemo pravi kurs", rekao je američki predsednik.

Analitičari upozoravaju da se demokrate pripremaju za velike gubitke i da sada više ne mogu da učine mnogo, jer je prošlo vreme kada je retorikom moglo nešto da se promeni.

Obama je preuzeo dužnost u trenutku u kome su SAD vodile dva rata i ušle u finansijsku krizu, ali je bilans svoje dvogodišnje vladavine povoljno ocenio.

"Imam spisak svega na šta smo se obavezali da ćemo učiniti i postigli smo verovatno 70 odsto onoga o čemu smo govorili u izbornoj kampanji. Nadam se da dokle god budem bio predsednik imam priliku da radim na preostalih 30 odsto", zaključio je Obam
XS
SM
MD
LG