Dostupni linkovi

U Stocu napadnuta četiri mladića nakon povratka sa fudbalske utakmice


Uništeno vozilo nakon napada u Stocu, 7. aprila 2024.
Uništeno vozilo nakon napada u Stocu, 7. aprila 2024.

Četiri osobe, među kojima i maloljetnik, povrijeđene su u napadu koji se dogodio u nedjelju, 7. aprila, u Stocu, na jugu Bosne i Hercegovine.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, nepoznati napadači najprije su udarili svojim autom u stražnji dio vozila u kome su se nalazili mladići.

Nakon toga, navodi isti izvor, su ih "izgurali sa ceste", a potom ih je napadala grupa od deset osoba.

"Maskirani i sa bejzbol palicama koji lupaju po vozilu na koje bacaju baklje, nakon čega nasrću na lica koja su se nalazila u vozilu, te ih udaraju palicama po čitavom tijelu. Nakon toga su se vozilima udaljili u nepoznatom pravcu", stoji u policijskom izvještaju.

Među povrijeđenima su tri igrača Fudbalskog kluba "Iskra" iz Stoca, potvrdio je ovaj klub, te naveo kako su povrijeđeni zbrinuti u mostarsku bolnicu.

Napad se, kako su naveli iz kluba, dogodio nakon što su se igrači vraćali iz Mostara gdje su prisustvovali utakmici Velež - Borac.

O napadu se oglasio i ministar raseljenih osoba i izbjeglica bosanskohercegovačkog entiteta Federacija BiH Nerin Dizdar koji je kazao kako se radi o "napadu na povratnike".

Dizdar je od policijskih organa zatražio hitno kažnjavanje odgovornih, a za Radio Slobodna Evropa (RSE) kaže kako krug mogućih počinitelja nije posebno veliki.

"Radi se o najbrutalnijem nasilju. U kontaktu sam i sa Federalnom upravom policije, te imam informacije o tome da je policija veoma blizu tome da identifikuje počinioce", naveo je Dizdar za RSE.

XS
SM
MD
LG