Dostupni linkovi

Skupljanje pomoći za Tursku i Siriju u Novom Pazaru

Stanovnici Novog Pazara prikupili su tokom prethodna dva dana nekoliko šlepera humanitarne pomoći za građane zemljotresom pogođenih područja Turske i Sirije. Akciju sprovode brojne humanitarne organizacije i udruženja, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Crvenog krsta, kao i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji.

Pomoć do subote u Domu omladine prikupljaju udruženja “Otvorena ruka“, “Sevap“, KUD mladih i Crveni krst iz Novog Pazara, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Građani neprestano donose zimsku odeću i obuću, ćebad, hranu za bebe, konzerviranu hranu za odrasle i sredstva za higijenu.

Na drugoj lokaciji, u centru grada aktivisti Humanitarne organizacije “Put sredine“ u prethodna dva dana prikupili su četiri šlepera materijalne pomoći, koja će nakon razvrstavanja i pakovanja biti poslata u Tursku.

Predstavnici ovih orhanizacija kažu da će deo ove pomoći biti preusmeren i za ugrožene stanovnike Sirije.

Pored materijalne, građani mogu da uplaćuju i novčanu pomoć, a Gradska uprava u Novom Pazaru otvorila je za tu namenu poseban račun i donela odluku da Turskoj i Siriji donira po 10 hiljada evra. Osim njih, Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji proglasio je Nedelju pomoći ugroženima od zemljotresa, a pored džumanske sergije koja će biti organizovana u petak, zainteresovani mogu da uplate i dobrovoljne priloge do 16. februara.

Građani Novog Pazara uplatili su do sada šest miliona dinara na poseban račun koji je Gradska uprava u ovom gradu otvorila radi sakupljanja finansijske pomoći stanovništvu Turske i Sirije.


XS
SM
MD
LG