Dostupni linkovi

Srušila se skela u centru Sarajeva, dvije osobe poginule


Na gradilištu u centru Sarajeva došlo je do nesreće u kojoj su prema riječima očevidaca, ali i informacijama iz Operativnog centra MUP-a KS, nastradale dvije osobe - jedna na licu mjesta, a druga od povreda odmah nakon što su je dovezli u bolnicu. Još jedna osoba nalazi se u teškom stanju.

Srušila se skela u stambeno-poslovnoj zgradi BHC koja je u izgradnji u ulici Hiseta 11 na Marijin Dvoru.

Nedaleko od zgrade sa koje se srušila skela, stanuje Omer Omeragić. Među prvima je istrčao da pomogne nastradalima.

“Istrčao sam u papučama. Vidio sam tri čovjeka kako leže. Jedan je uspio ustati i njega smo ubacili u neki privatni automobile koji ga je odvezao u bolnicu. Drugoj dvojici unesrećenih pokušavali smo pomoći koliko smo mogli, međutim dok su došla kola Hitne pomoći, jedan čovjek je izdahnuo. Drugog je odvezla hitna”, priča Omeragić.

Pulled down scaffolding in the center of Sarajevo , several injured
Pulled down scaffolding in the center of Sarajevo , several injured

Prema informacijama MUP-a KS radi se o radnicima Famus- gradnje iz Jelaha.

Na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu su do sada primljene dvije osobe, potvrdila je glasnogovornica sarajevske bolnice Muamera Šehić.

U međuvremenu je jedna od njih preminula.

Jedna od Sarajki u trenutku rušenja skele bila je svega nekoliko metara udaljena od zgrade.

„Bila sam na semaforu kada se sve desilo. Samo sam u momentu osjetila jak udar i prašinu iza sebe. Svi smo potrčali da vidimo ima li povrijeđenih. U jednom momentu sam vidjela čovjeka koji bio sav krvav. Ubrzo su ga odveli u bolnicu. Samo se sjećam tog udara i prašine, sada čekamo da vidimo šta se u stvari deslio“, priča ona.

Mjesto nesreće je ograđeno žutom policijskom trakom, a stigli su i vatrogasci, jer se sumnja da ispod ruševina ima zatrpanih ljudi. Prilikom rušenja skele potrgane su tramvajske žice, tako da tramvajski saobraćaj nije u funkciji.

  • 16x9 Image

    Selma Boračić-Mršo

    Nakon sticanja prvih iskustava na u Balkanskim istraživačkim mrežama (BIRN) i BHT-u, od 2007. radi kao novinar-reporter za radijski program i TV magazin Liberty.

XS
SM
MD
LG